U bent hier:

De Sirius Playground

De Playground is het grootste externe evenement van Studievereniging Sirius. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd waarbij ongeveer 120 ouderejaars studenten afreizen naar een externe locatie, waar kennisgemaakt wordt met een breed scala aan potentiële (juridische) werkgevers. Het doel van de dag is dat studenten niet alleen kennis maken met de advocatuur, maar in het ochtendprogramma ook andere werkgevers leren kennen. Dit jaar is het thema van de Sirius Playground 'Unlock the future, reach your potential'. Het thema staat voor de sleutel die de Playground kan zijn voor jouw toekomst. Misschien vind jij tijdens deze baanoriënterende dag namelijk wel een instantie, kantoor of bedrijf waar jij jezelf over een aantal jaar ziet rondlopen.

Unlock the future, reach your potential

De dag begint met een opening die de studenten prikkelt en aanmoedigt om het beste uit de dag te halen. Wat de precieze invulling van deze opening is, houden we nog even geheim. 

Na een korte pauze hervat de dag met het ochtendprogramma. Vier jaar geleden zijn binnen het ochtendprogramma de tracks geïntroduceerd. Een track bestaat uit een samengestelde groep van instanties en bedrijven en heeft een overkoepelend thema. Bijzonder aan de tracks dit jaar is dat deze niet zijn ingedeeld op rechtsgebied, maar op de uitdagingen waar de studenten als juristen van de toekomst mee te maken gaan krijgen. Studenten kunnen zich voorafgaand inschrijven voor één van de tracks.

Na het ochtendprogramma kunnen de studenten samen met de instanties en bedrijven van de tracks genieten van de lunch. Hierna is het tijd voor het middagprogramma. Deze wordt gevuld door workshops die verzorgd worden door de advocatenkantoren. Studenten kunnen voorafgaand hun voorkeuren opgeven en zullen op basis hiervan worden ingedeeld bij de verschillende workshops. In deze workshops zullen de advocatenkantoren de studenten meer vertellen over het kantoor en maken de studenten op een interactieve manier kennis met hun dagelijkse bezigheden.

Na het middagprogramma is het tijd voor een informele borrel met de deelnemende kantoren. De dag wordt afgesloten met een recruitmentdiner.