U bent hier:

UMC


Met ruim 12.000 medewerkers is het Universitair Medisch Centrum Utrecht, waar het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderdeel van is, een van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland en de grootste werkgever in de regio. Elke dag werken we allemaal aan het verder verbeteren van de zorg en de gezondheid van mensen. Vooraan staan is niet genoeg. We willen vooroplopen en de zorg in Nederland verder brengen.

Onze missie: samen creëren we de zorg voor morgen.

Ieder mens telt voor ons. Door echt te luisteren kunnen we elke patiënt nog verder helpen om zijn gezondheid te verbeteren. Want hoe beter we begrijpen wat zorg voor de patiënt betekent, des te persoonlijker we hem kunnen adviseren over de behandelstrategie. En dat leidt weer tot betere zorg voor de patiënt.

De kerntaken van het UMC Utrecht zijn patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek.

De juristen bij juridische zaken houden zich onder andere bezig met gezondheidsrecht, ondernemingsrecht, mededinging en contractenrecht. Wij adviseren de raad van bestuur, het management, artsen en onderzoekers.

Meer weten over het werk van juristen bij UMC Utrecht? Schrijf je in voor onze workshop in de track ‘Human Wellbeing’ op vrijdag 20 oktober 2023’.