Bij het OM werk je aan opsporing en vervolging van strafbare feiten. Dat is niet altijd in de vorm van straf, het kan ook zorg of behandeling zijn. Wij zoeken een passende interventie en kijken altijd naar de menselijke kant van de zaak. Wat is in het belang van slachtoffer, dader, betrokkenen én de maatschappij? Uiteindelijk willen we misdaad niet alleen bestrijden, maar ook voorkomen.
Misdaad zit niet stil, kan enorm vindingrijk zijn en soms meedogenloos. Dat maakt het werk bij het OM niet alleen boeiend en leerzaam, maar soms ook hectisch en onvoorspelbaar. Dat geldt zeker als je direct bij rechtszaken betrokken bent. Maar ook als ICT'er, HR- of administratief medewerker krijg je ermee te maken. Daarom werk je samen in een team van gedreven collega's. En met ketenpartners, zoals de politie en gemeenten. Om strafbare feiten op te sporen en te vervolgen zijn mensen nodig met diverse achtergronden, opleidingen en ervaring. Van vmbo tot wo, van jurist tot ICT’er en van starter tot geroutineerd expert. Allerlei verschillende mensen die twee zaken met elkaar gemeen hebben: ze zijn trots op hun belangrijke maatschappelijke opdracht en ze begrijpen dat ze elkaar nodig hebben om te werken aan een rechtvaardige samenleving.
Binnen onze organisatie vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en kan meedoen. Ongeacht geslacht, seksuele identiteit, geloofsovertuiging, beperking, persoonlijke bijzonderheden of wat dan ook.